Recoil® Pocketveren

De Recoil®-veren zijn tonvormig en behouden onder elke hoekbelasting dezelfde prestaties: krachtig, evenredige en blijvende hypertensie of terugveerkracht. Ze garanderen een maximale ondersteuning tijdens het slapen en een begeleidende stuwkracht tijdens het bewegen in de slaap. De speciale voorspanning gaat bovendien kuilvorming tegen.

Recoil® 

  • tonvormig
  • individuele werking
  • bevat 25% meer staal
  • heeft meer windingen dan een klassieke veer
  • voorspanning tegen kuilvorming
  • afzonderlijk verpakt in geruisloze zakjes van van synthetisch non-woven materiaal
  • duurzaam en milieuvriendelijk 

Terug naar top

Comfortmantel

Omheen de kern van Recoil®-pocketveren zit de comfortmantel. Deze omvat alle lagen namelijk de comfortlaag, de drukverdeler (uit zijde of vilt) en de tijk met het oog op optimale ondersteuning en ligcomfort.

De comfortmantel bepaalt niet alleen of je goed ligt, maar moet dat ook nacht na nacht waarmaken. Een goede vocht- en warmteregulatie is dan ook allesbepalend.

Terug naar top

Comfortlaag

De comfortlaag bestaat uit flexibel en superieur schuim voor duurzame prestaties van het ligcomfort. Recor Bedding werkt met schuimdiktes tot maximum 3,5 centimeter net om de optimale werking van de veren te garanderen. Deze laag is erg belangrijk omdat het nacht na nacht een intense warmte- én vochtbelasting doorstaat. Recor Bedding garandeert echter prestaties zonder kwaliteitsverlies of degeneratie van het materiaal op termijn.

Cellflex

Een speciaal ontwikkeld blauwmarmerig elastisch schuimmateriaal met een densiteit van 55 kilogram per vierkante meter. Anders dan klassieke PU- of HR-schuimen die een te lage densiteit hebben, degraderen en kuilvorming kunnen geven, biedt Cellflex unieke prestaties. De opencellige structuur zorgt voor een optimale ventilatie en vochtregulatie en ongeziene duurzaamheid in ligcomfort zonder degradatie. In tegenstelling tot koudschuim kan Cellflex wel de langdurige en intense impact op het materiaal aan, waardoor het op termijn niet devalueert zoals klassieke of traditionele koudschuim-varianten dat wel doen.

Talalay latex

Talalay latex is een veerkrachtige en elastische rubbersoort die gewonnen wordt uit het melksap van de rubberboom of de Hevea Brasiliensis. Talalay latex gaat een stap verder op celniveau door haar open celstructuur met een groot surplus op het vlak van klimaat en vochtregulering. Lichaamswarmte wordt niet opgeslagen maar weggeleid en vocht verdampt sneller verdampt. Talalay heeft in combinatie met pocketveren de beste capaciteiten inzake comfort, vocht- én warmteregulering.

Terug naar top

Tijk

De tijk is de stof die als een huid omheen de matras zit. De allesomvattende hoes en finalecomponent van de comfortlaag. De term 'huid' is niet toevallig, want net zoals onze eigen huid vocht en warmte reguleert, is dat bij de matras ook zo. Er zijn twee soorten tijk: geweven (damast) of gebreid (High Definition MicroTencel). 

Damast

Damast is een stijvere stof die nauwelijks meegeeft, maar uitstekende prestaties kan voorleggen als vocht- en warmteregulator. Deze wordt boven en onder met elkaar verbonden volgens een artisanale confectiemethode en daardoor kan je deze tijk niet kan afritsten of losmaken in tegenstelling tot de gebreide tijken. 

  • MyBed Classic: luxe-damast op basis van viscose-katoen met satijn feeling
  • MyBed Nature: damast op basis van viscose-vlas

High Definition Micro Tencel

Bestaat uit superfijne gebreide stof op basis van een nieuwe vezel, de Micro Tencel. Deze wordt gesponnen uit FSC gecertifieerde Eucalyptus houtpulp en verwerkt in een ‘gesloten lus’ en voldoet aan de hoogste veiligheids- en duurzaamheidsvoorschriften in Europa. Levert  uiterst stabiele, duurzame, zachte en zelfs zijdeachtige weefsels die zelfs met cellulosevezels niet te evenaren zijn. Deze gebreide tijken zorgen voor een afneembare hoes.

Terug naar top

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief!