Slaapwijzer

Kwalitatieve nachtrust is essentieel. Slaapgebrek verstoort volgens recent wetenschappelijk onderzoek de functies van de frontale cortex, het gebied dat onder meer instaat voor psychische functies, het kan leiden tot depressies maar ook bijdragen aan overgewicht en diabetes.

Luister daarom naar je lichaam, dat doen we bij Recor Bedding ook. Goed slapen vergt niet alleen een mentale rust, het heeft ook een fysieke component. In de wetenschap dat elk lichaam anders is, is de gewenste ondersteuning ook voor iedereen anders.

Hoe kies ik een matras?

Lichaamsbouw -en gewicht

Lichaamsbouw en gewicht zijn doorslaggevende factoren in de keuze van de juiste slaapoplossing, maar minstens zo belangrijk is je slaaphouding. Vanuit ergonomische overwegingen is het slapen op je zijde de best denkbare houding — driekwart van de mensen slaapt op de zij — maar uiteraard kan je een andere houding verkiezen.

In je zoektocht naar de meest geschikte matras, zal je voorkeur in slaaphouding meespelen om samen met onze adviseurs tot het beste slaapsysteem te kunnen komen. Neem in ieder geval de tijd om de proef op de som te nemen en tijdens je winkeltest lang genoeg in je natuurlijke slaaphouding te gaan liggen. 

Recor Bedding biedt verschillende slaapprogramma's aan die inspelen op je concrete slaapnoden. MyBed vertrekt specifiek vanuit je lichaamsvorm. 

Uw vorm is onze norm

Iedereen is anders en elk lichaam is anders gebouwd. Logisch. Maar dat betekent dat elk lichaam ook een andere ondersteuning nodig heeft. Je lichaamsvorm is onze norm, want afhankelijk van je contouren zal je — liggend op de matras — in alle zones maximaal ondersteund moeten worden. Aan de schouders bijvoorbeeld minder, terwijl andere zones zoals de heupen net meer of minder vergen naargelang de ondersteuningspunten.

Daarom hebben we met Recor Bedding MyBed ontwikkeld, een slaapsysteem met daarin een matrasprogramma van vier vorm-matrassen: A-vorm, H-vorm, V-vorm, X-vorm. Deze vier matrassen beantwoorden de noden van de meest voorkomende lichaamsvormen. Deze 'letter-types' verwijzen naar de positie van schouders en heupen ten opzichte van elkaar. 

Bredere schouders, maar smaller in de heupen? Dan ben je type V.
Breder in de heup maar smaller aan de schouders? Dan is een A-matras het antwoord. Heb je geen idee tot welke lichaamsvorm je behoort? Geen probleem, onze MyBed slaapadviseurs staan je met raad en daad bij om tot de juiste matras te komen.

De bedbodem, meer dan ondersteuning

Een goed slaapsysteem is meer dan een matras. Ook je bedbodem speelt een belangrijke rol om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen. MyBed combineert de juiste matras met de juiste bedbodem. Recor Bedding ontwikkelde hiervoor interactieve bedbodems die ervoor zorgen dat de lichaamsconforme werking van de matras nog extra wordt versterkt.

Hoe dat kan? Wel, elk van de latten van deze bedbodem worden aangestuurd door 3D-veerelementen die onderling met elkaar in verbinding staan. Zo zorgen deze 3D-verbindingsstukken voor een optimale drukverdeling, maar stuwen ze ook die zones aan waar het lichaam méér ondersteuning vergt.

Een goede bedbodem biedt stabiliteit en steun, maar past zich ook aan de verschillende belastingen per lichaamszone aan. Alleen dan zullen je spieren en wervelkolom zich totaal ontspannen. Zo slaap je comfortabel en bovenal gezond. De bedbodem speelt daarenboven ook een erg belangrijke rol in de ventilatie van je matras. Beide hebben elkaar nodig om nacht na nacht dezelfde prestaties te garanderen.

MyBed is niet zomaar een optelsom van een matras en een bedbodem, maar een compleet slaapprogramma met een succesformule.

De succesformule van MyBed, bewezen door Wervelscanner

Wervelscanner werd voor en door klinische rugspecialisten ontwikkeld en brengt letterlijk je wervelkolom in kaart. Je ruggenwervel is een erg belangrijke graadmeter van je slaapcomfort. Waarom? Wel, het gaat vooral om je tussenwervelschijfjes die als schokdemper en stabilsator werken. Deze schijven vangen door de dag het grootste deel van de krachten op die op onze rug inwerken.

Je rug heeft rechtopstaand altijd een voorkeurshouding waarbij je wervels en tussenwervels een natuurlijke curve volgen. Het geheim van een verkwikkende nachtrust is om deze curve ook liggend te bereiken. Zo ontspannen de sponsachtige tussenwervels zich optimaal en kunnen ze tijdens je slaap helemaal herstellen en vloeistof opnemen. Om te weten of je de juiste matras en bedbodem hebt levert de wervelscanner een objectief bewijs.

Wil je graag deze test doen?
Maak dan een afspraak met onze slaapspecialist. 

Maak een afspraak

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief!