Ieder mens is uniek, zowel wat betreft lichaamsbouw, gewicht als slaapgewoontes. Waarom slaapt iedereen dan op nagenoeg dezelfde matras?

Ik hoor je al vragen: “Hoezo dezelfde matras?”

Inderdaad, je hebt matrassen opgebouwd uit koudschuim, traagschuim, polyether, latex, bonnelveren, pocketveren, … noem maar op. Maar in de regel werken deze steeds volgens identieke lichaamsvormgeving. Je hebt een aantal comfortzones (meestal 5 of 7) en je hebt zachte of harde matrassen.

Met het MyBed concept gaat Recor Bedding nog een stapje verder. Gemiddeld kan je onze bevolking wat betreft lichaamsbouw opdelen in vier grote groepen. Je hebt mensen met een lichaam in X-vorm, H-vorm, V-vorm of A-vorm (zie tekening). Dit betekent dat je lichaamsbouw gevoelig is aan de ondersteuning die het nodig heeft tijdens het liggen.

Uw vorm is onze norm

Wij zijn de uitdaging aangegaan om voor ieder type de juiste matras te vinden. Met het MyBed concept hebben wij vier matrassen ontwikkeld die 100% rekening houden met je individuele lichaamsbouw in combinatie met je ‘dominante slaaphouding’. (Dit laatste wil zeggen de slaaphouding die je ‘gewoonlijk’ aanneemt.)

Een voorbeeld: een tengere vrouw zal meestal een smalle taille hebben, dus breder aan de schouders én de heupen (X-vorm). Een man die zwaar werk verricht zal veelal brede schouders hebben, relatief smalle heupen én een hoger lichaamsgewicht (V-vorm). Beide personen hebben dan ook een matras nodig die ondersteuning biedt op verschillende punten op het lichaam. Dit verschil kan je niet vinden in een traditioneel gezoneerde matras, met als gevolg dat één van beide onherroepelijk slecht zal slapen. Met een MyBed matras zal de tengere vrouw de nodige steun aan de taille krijgen doordat zowel de heupen als schouders dieper in de matras dringen, terwijl de man op de taille als de heupen meer steun krijgt en enkel de schouders dieper in de matras zinken. Resultaat: de beste ondersteuning voor zowel de man als de vrouw.

Uw vorm is onze norm

Ik hoor je al denken: “Maar dan moeten wij in dit geval twee aparte matrassen aankopen?”. Neen, met MyBed bieden wij je de mogelijkheid om beide verschillende opbouwen te combineren in één zelfde matrashoes. Zo heb je één matras met twee totaal verschillende matraskernen aangepast aan de specifieke noden van elke partner. Indien gewenst is het uiteraard ook mogelijk om twee aparte matrassen te verkrijgen.

In een volgende blog zullen we de verschillende lichaamsvormen verder onder de loep nemen en u duidelijk maken waarom een keuze voor MyBed matrassen een juiste keuze is.

Wil je het comfort van MyBed zelf ervaren? Onze slaapspecialisten helpen u graag verder, vind hier een winkelpunt in uw buurt.