De eerste tropische temperaturen van het jaar zijn een feit. Het warme weer gaat nog een tijdje aanhouden, samen met vermoeide slapeloze nachten. Wat kan je hieraan doen? Zodra het buiten afkoelt en de avondzon valt, doet iedereen om ter snelst al zijn ramen open in huis. Een alom gekende eerste poging om de temperatuur te laten dalen. Maar hoe trotseer ik de warmte in de slaapkamer en zorg ik dat ik een oogje dicht kan doen? Check hier onze tips!

 

1. Neem een warme douche

Jep, je leest het goed! Raar, maar waar: om ’s avonds sneller in slaap te vallen draai je best de kraan op een warme temperatuur. Omdat je lichaam tijdens de avond omschakelt naar de rustmodus moet het zichzelf afkoelen, door het eerst op te warmen treedt dit proces sneller in werking. Bij het dalen van de lichaamstemperatuur voel je je slaperig en staat dromenland enkele ogenblikken later voor de deur. Geen ijskoude douches meer, hier krijg je het uiteindelijk alleen maar warmer van.

5 tips voor een koel gevoel in de slaapkamer

2. Sorry, vandaag geen glaasje alcohol

Een slaapmutsje voor het slapen gaan? Drink vandaag (liever) een glas water in plaats van een alcoholisch drankje. Een goede vochtbalans is belangrijk voor de nachtrust, helaas heeft alcohol het tegenovergestelde effect en droogt het uw lichaam uit. Als bijkomend gevolg krijg je het sneller te warm en kan je ’s nachts vaker wakker worden. Zet daarom tijdens de zomernachten een flesje water op het nachtkastje zodat je voor het slapengaan je lichaam het nodige vocht kan geven. Tijdens de warme dagen doe je dus best heeeeeel veel water bij de wijn ;-)

5 tips voor een koel gevoel in de slaapkamer

3. De truck met de natte handdoek

Een verfrissende bries doorheen de slaapkamer dankzij een natte handdoek of laken. Zo ga je aan de slag: dompel een grote handdoek of laken in koud water en wring het vervolgens goed uit. Zodra het buiten voldoende fris is en de ramen opengezet kunnen worden hang je de koel doorweekte handdoek of laken voor het raam. De wind die nu in de slaapkamer waait voelt kouder aan en zal hierdoor de ruimte veel sneller doen afkoelen.

Nog een extra truck: net voor het slapen gaan kan je een handdoek of je laken in een plastic zak doen en dit een 5 tot 10 tal minuten in de diepvriezer plaatsen. Leg het over je heen in bed en ongetwijfeld zal het je direct verkoelen.

Let’s try it!

5 tips voor een koel gevoel in de slaapkamer

4. Sokken?! Dit had je nooit gedacht…

Bij deze warme temperaturen moet je het hoofd koel houden, maar heb je ook al eens aan je voeten gedacht? Wist je dat je gevoelstemperatuur bij de voeten begint? Als je koude voeten hebt, zal je algemene lichaamstemperatuur ook dalen. Hoog tijd om hier op in te spelen dus. De oplossing is piece of cake: trek simpelweg natte koude sokken aan. Je wikkelt er best nog een handdoek omheen zodat het beddengoed niet nat wordt. Als alternatief kan je een waterkruik vullen met ijskoud water en aan je voeten leggen in bed. Hoe kan dit nu helpen? De koude sokken verkoelen je huid, hierdoor koelt je bloedsomloop af en val je gemakkelijker in slaap.

5 tips voor een koel gevoel in de slaapkamer

5. Katoen, dat ga ik doen!

Je kan uiteraard ook in je kast snuffelen en op zoek gaan naar een katoenen lakenset. Lakens die onder andere gemaakt zijn van polyester laten geen lucht door en houden de lichaamswarmte dus vast. Katoenen lakens, daarentegen, doen dit wel. Ze ademen als het ware en hebben een verkoelend effect doordat ze de warmte vrijlaten. Dus als je lakens aan vervanging toe zijn weet je wat te doen.

5 tips voor een koel gevoel in de slaapkamer

Ontvlucht je de warmte liever dan ze te bestrijden? No problem, het is heerlijk om buiten te slapen tijdens de zomernachten! Haal nostalgische herinneringen op of creëer nieuwe…

5 tips voor een koel gevoel in de slaapkamer