Ruim één derde van ons leven brengen we door in bed. Slapend. Goed slapen is goed leven, maar wat is dat: 'goed slapen'?

 

Goed slapen betekent uitrusten op alle vlak. Zowel mentaal als fysiek laat een goede nachtrust je toe om op te laden en met hernieuwde energie, fris en monter voor de dag te komen. Een goede nachtrust is essentieel en ligt aan de basis van goed leven. Waarom? Slaapgebrek verstoort volgens wettenschappelijk onderzoek je gezondheid en de werking van je hersenen, zo kan het onder andere leiden tot depressies maar kan het ook bijdragen aan overgewicht en diabetes.

Goed slapen is goed leven
Goed slapen is goed leven

Er bestaat geen uitgestippelde route naar de snelweg van dromenland, maar een goed bed helpt je hierbij! Het is belangrijk om een goede keuze te maken voor zowel je matras als bedbodem. Beiden versterken elkaar zodat je een hemelse nachtrust ervaart. Een goed slaapsysteem draagt daarom bij tot het slaapcomfort dat je lichaam nodig heeft om optimaal te herstellen na een lange en intense dag. Het is belangrijk dat het steun en stabiliteit biedt. Zo slaap je comfortabel en bovenal gezond.

Er bestaat geen uitgestippelde route naar de snelweg van dromenland, maar een goed bed helpt je hierbij!

Dankzij goed te slapen, zet je de eerste stap naar een goed leven. Een optimale dag start dus met een uitgerust lichaam. Logisch, nietwaar, als je in acht neemt dat gedurende de nacht je lichaam zal herstellen van allerlei kwaaltjes. Nog een surplus, als je batterijen helemaal opgeladen zijn door een goede nachtrust, bevordert het ook je productiviteit. Twee vliegen in één klap!

Maar wat is nu eigenlijk ‘goed slapen’, we lichten hier al een klein tipje van de sluier, uiteraard zal je er meer over lezen in één van onze volgende blogs. ‘Goed slapen’ is in wezen een synoniem van ‘gezond slapen’, liefst op een matras die je over je gehele lichaam van een gelijke steun voorziet zonder te zacht of te hard aan te voelen, in een aangename en serene omgeving. Ben je benieuwd naar de opbouw van onze matrassen? Lees er hier meer over.