De uitdrukking ‘winter is coming’ lijkt misschien nog wat overdreven, maar na een schitterende zomer zullen we binnenkort al dat rustgevende ‘groen’ wat moeten missen. Misschien moeten we wel een aantal planten meenemen naar onze slaapkamer…

Dat planten ‘niet gezond’ zijn op onze slaapkamer is niet geheel onwaar. Vroeger dacht men dat een plant op de slaapkamer zou zorgen voor een tekort aan zuurstof en hierdoor onze nachtrust nadelig zou beïnvloeden. Vandaag weten we door tal van wetenschappelijk onderbouwde testen dat het nachtelijke zuurstofverbruik van planten op onze slaapkamer te verwaarlozen is. Meer nog, omdat planten overdag door het zonlicht zuurstof produceren is het nadelige effect nagenoeg nihil. En bovendien zorgen planten ook nog eens voor een optimale luchtvochtigheid. Let wel, tover je slaapkamer niet om tot een ‘jungle’, overdaad is nooit goed.

Ga je voor een aantal planten op je kamer, dan kies je best voor luchtzuiverende planten. We nemen er graag een tweetal voor je mee:

Planten in de slaapkamer?

Aloë Vera. Geloof het of niet, maar deze plant is bekroond geweest door de Amerikaanse
luchtvaartmaatschappij NASA. Zij hebben ontdekt dat Aloë Vera de meeste schadelijke stoffen uit de lucht haalt, denk onder meer aan stoffen veroorzaakt door chemische schoonmaakmiddelen. Zet de plant op een zonnige plaats, je hoeft hem slechts éénmaal om de twee weken water te geven, én de plant doet de rest.

Planten in de slaapkamer?

Witte Jasmijn. Deze plant verspreidt een geur die je zal ervaren als rustgevend. Ideaal om je stressniveau gedurende de nacht naar beneden te halen. En we nemen het er graag bij, de witte bloempjes van deze Jasmijn staan echt beeldig in ieder interieur. Jasmijn vraagt op tijd en stond wat water en plantenvoeding en houdt van een zonnig plaatsje.

Ook planten als Sanseveria, klimop of lavendel zijn geschikt voor de slaapkamer, ga dus even langs bij het tuincentrum in je buurt en maak je slaapkamer klaar voor de komende herfst en winter.

U merkt het, planten zijn cruciaal voor onze gezondheid en gemoedsrust. Wist je trouwens dat onze MyBed Nature matras gemaakt is van stoffen geweven uit Belgisch vlas?

Planten in de slaapkamer?