De juiste matras kiezen gaat vaak over een hobbelig pad. Je kan in de winkel een matras wel een paar minuten testen, maar weet je na die paar minuten of je de juiste keuze maakt? Bovendien gaan we al te vaak af op ‘ons gevoel’ of een verkeerde perceptie van hoe een matras moet aanvoelen. Eén van deze percepties is dat we precies hetzelfde soort matras willen waarop we hebben geslapen in het hotel tijdens onze vakantie. We slapen op deze ‘meestal hardere’ matrassen inderdaad beter dan thuis, omdat we eenvoudigweg genieten van een deugddoende vakantie.

Maar hoe weten we nu of een bepaalde matras voor ons de juiste keuze is? Heel eenvoudig, we gaan u meten!

“Meten?!” Inderdaad, want ‘meten is weten’. MyBed maakt gebruik van het eenvoudig, maar uiterst gesofisticeerd apparaat: de Wervelscanner. Eenvoudig omdat onze slaapspecialisten met dit apparaat enkel over de contouren van uw ruggenwervel moeten ‘rollen’, gesofisticeerd omdat de Wervelscanner een aantal honderden metingen uitvoert over heel uw wervelkolom. De Wervelscanner is ontworpen door een arts uit Zwitserland en werd oorspronkelijk enkel gebruikt voor het meten van de mobiliteit van de wervelkolom van geblesseerde sporters. Nu wordt het ook toegepast om u het ultiem slaapcomfort te garanderen op basis van de gemaakt scans.

Meten is weten

Hoe gaan we tewerk? Allereerst vragen wij u een ontspannende rechtopstaande houding aan te nemen. Op deze manier kunnen wij ons een beeld vormen van uw wervelkolom in een staande houding en kunnen we onmiddellijk eventuele problemen detecteren.

Meten is weten

Vervolgens vragen wij u enkele matrassen te testen waarbij we een meting van uw wervelkolom uitvoeren in liggende zijhouding. Bij deze meting controleren we of u in deze houding een rechte wervelkolom heeft. Op deze manier kan er bijgestuurd worden in de keuze van uw matras of slaapsysteem, zijnde matras en bedbodem.

Meten is weten

Omdat wij binnen MyBed beschikken over onze vier matrasprofielen, A, H, V of X, kunnen wij u nagenoeg ter plaatse de juiste matras adviseren. Bovendien zijn wij in staat om indien nodig nog bij te sturen met onze interactieve bedbodem.

U merkt het, meten is inderdaad weten. Via een meting met onze Wervelscanner zorgen wij ervoor dat u een optimale nachtrust ervaart. U zal ook eindelijk verlost worden van uw vervelende kwaaltjes aan rug of nek zodat u terug kan genieten van een verdiende zorgeloze nachtrust.

In een volgende blog gaan we dieper in op de voordelen van de Wervelscanner. Ondertussen staan onze slaapspecialisten klaar om u te helpen in uw zoektocht naar uw ideaal slaapsysteem.