Gemiddeld kan je de bevolking, wat betreft lichaamsbouw, opdelen in vier grote groepen. Je hebt mensen met een lichaam in X-vorm, H-vorm, V-vorm of A-vorm (zie tekening). Dit betekent dat je lichaamsbouw inherent is aan de ondersteuning die het nodig heeft tijdens het zitten én het liggen.

Een H of A lichaamsvorm, zo kies je je matras

In een vorige blog kon u zich al wat meer verdiepen in onze twee matrasprofielen X en V. Vandaag nemen we de profielen H en A onder de loep.

Het profiel H is wellicht het meest ‘neutrale’ profiel. Dit betekent dat deze matras geschikt is voor iedereen zonder specifieke rug- of nekproblemen. De matras biedt de meest egale steun over het gehele lichaam. Niettegenstaande zal u bij deze matras gauw merken dat wij zorgen voor extra steun in de lenden, een zachtere schouderzone en bekkenzone. Deze matras is dus geschikt voor de meeste zijslapers en personen met een ‘normale’ lichaamsbouw zonder uitgesproken brede schouders en heupen. Het H profiel heeft een zachte instap maar biedt uw lichaam de steun die het nodig heeft.

Een H of A lichaamsvorm, zo kies je je matras

Het A profiel is binnen onze vier profielen, X, V, H en A een beetje een buitenbeentje. Deze matras heeft een uitermate zachte bekkenzone, biedt toch steun aan de lenden en zal relatief ‘harder’ aanvoelen aan de schouderzone. Deze eigenschappen maken dit matrasprofiel dé ideale oplossing voor iemand die dominante rugslaper is. Door de zachte bekkenzone zal de natuurlijke gebogen curve van de wervelkolom in staande houding overgenomen worden. Vooral vrouwen met een uitgesproken breder bekken vinden dit profiel heel aangenaam.

Een H of A lichaamsvorm, zo kies je je matras

U merkt het, de keuze van een matras mag u niet zomaar over één nacht ijs laten gaan. We leven nu eenmaal in een Westerse industriële maatschappij waarbij slapen belangrijker wordt dan ooit. Een goede nachtrust zal onze batterijen opladen en ons lichaam en geest de rust geven die het nodig heeft. Onze maatschappij is vandaag de dag prestatiegericht, zo moet ook uw matras prestatiegericht zijn om u te kunnen garanderen van voldoende diepe slaap. Diepe slaap zorgt er namelijk voor dat uw lichaam zich gedurende de nacht kan herstellen op een zo sereen mogelijke manier.

Slaapwel.