Wij zijn nu al een paar dagen in het ‘terug in het schoolritme’, dat betekent kortere nachten en vaak nog moe zijn na het opstaan. De hoogste tijd dus om het school-slaap-ritme terug te vinden.

Een goed slaapritme vinden kost tijd, dus begin er ook op tijd mee, het is nu een beetje laat, maar best begin je hiermee aan het einde van de vakantie, ga iedere dag een beetje vroeger slapen, dit maakt de overgang minder bruusk.

Het lijkt een paradox, maar ga deze maand ook wat actiever leven. Meer beweging overdag zorgt ervoor dat er meer energie wordt gebruikt, waardoor je ’s avonds lekker moe bent en beter zal slapen.

Niet leuk voor jullie, maar ga wat eerder off-line, en hiermee bedoelen we niet enkel de smartphone, maar laat ook de tv even wat vroeger rusten. Ook onze tv zorgt voor dat o zo negatieve blauwe licht naar onze hersenen. Je kunt beter voor het slapen gaan even relaxen, wat muziek luisteren, kortom, wat chillen…ook gezellig toch?

Last but not least, maak van je slaapkamer een ‘rustige kamer’. Ruim dus wat op, laat de dingen niet rondslingeren, doe wat eerder het licht uit, laat het raam op een kier voor de gezonde buitenlucht…

Voila guys, hopelijk helpen deze tips jullie wat om je studieresultaten de hoogte in te sturen!