Iedereen is anders en elk lichaam is anders gebouwd. Logisch. Maar dat betekent dat elk lichaam ook een andere ondersteuning nodig heeft. Jouw lichaamsvorm is onze norm,
want afhankelijk van je contouren zal je — liggend op de matras — in alle zones maximaal ondersteund moeten worden. Aan de schouders bijvoorbeeld minder, terwijl andere zones zoals de heupen net meer of minder vergen naargelang de ondersteuningspunten.

Daarom hebben we met Recor Bedding MyBed ontwikkeld, een slaapsysteem met daarin een matrasprogramma van vier vorm-matrassen. Deze vier matrassen beantwoorden de noden van de meest voorkomende lichaamsvormen.

Zo kies je de juiste matras volgens jouw lichaamsvorm

We spreken van vier vormen, namelijk A, H, V en X. Deze letters verwijzen naar de positie van schouders en heupen ten opzichte van elkaar. Heb je bredere schouders, maar smaller in de heupen? Dan ben je type V en zal een V-matras inspelen op je noden. Is het net omgekeerd en ben je breder in de heup maar smaller aan de schouders? Dan zal een A-matras het antwoord zijn.

Zo kies je de juiste matras volgens jouw lichaamsvorm

Heb je geen idee tot welke lichaamsvorm je behoort, geen probleem, onze MyBed slaapadviseurs staan je met raad en daad bij om tot de juiste matras te komen.

Vind hier een winkelpunt bij u in de buurt.