70 jaar ervaring

Recor werd officieel opgericht in 1949 door René Corthouts. De bedrijfsnaam is een samentrekking van de eerste letters van zijn naam en voornaam. René Corthouts, amper 24 jaar, legde zich in een kleine ruimte in Hasselt toe op de productie en de verkoop van matrassen.

Marktleider met naam en faam

Gedreven door innovatie kent het bedrijf een explosieve groei waarbij slaapcomfort een elementaire peiler is en blijft binnen het bedrijf. Recor ontwikkelt zich met overtuiging tot de Belgische marktleider in kwaliteitsmeubelen — van slaapcomfort tot en met sofa’s en kastenprogramma’s en een internationale meubelgroep. Maar de renommee haalt het met kwalitatieve matrassen en bij uitbreiding innovatieve slaapsystemen.

Research & Development

In de eigen Research & Development afdeling werken designers en ingenieurs nauw samen aan technologische en esthetische innovaties met het oog op de beste slaapsystemen waarin hoogwaardige kwaliteitsmatrassen gecombineerd worden met interactieve lattenbodems en boxsprings!

Record-breaking comfort

In 1987 wordt de productie van matrassen en boxsprings verplaatst naar een moderne fabriek in Genk. De fabriek maakt furore dankzij de expertise van de medewerkers en maakt gebruik van onder meer lasergestuurde snijmachines, automatische doorstikmachines en een totaal nieuwe lijmstraat. Niettegenstaande de doorgedreven industriële processen, blijft Recor Bedding ambachtelijk handwerk hoog in het vaandel dragen. Meteen de basis voor Quality Sleep, een filosofie van toewijding en een nooit aflatend streven naar kwaliteit, perfectie en respect om alles in het werk te stellen voor het ultieme slaapcomfort van de eindgebruiker.

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief!